Fontos lenne a béremelés

LMP: legyen 2024 a szociális szektor éve!

A párt elvárja a kormánytól, hogy az idén hatékony lépéseket tegyen a szociális szektor megerősítése érdekében.

2024.01.03 00:30MTI

Legyen 2024 a szociális szektor éve, az LMP elvárja a kormánytól, hogy az idén hatékony lépéseket tegyen a szociális szektor megerősítése érdekében - mondta az LMP népjóléti és családügyi szakszóvivője Pécsen kedden.

Hohn Krisztina online is közvetített sajtótájékoztatóján kiemelten fontosnak nevezte a szociális dolgozók, gondozók, ápolók bérének, valamint az ápolási díjnak legalább inflációkövető emelését.

Több mint tíz éve nem nőtt a családi pótlék összege, ha csak az inflációt nézzük, már a jelenlegi többszörösének kellene lennie - jegyezte meg.

Az ellenzéki politikus szólt arról is, hogy pártja szükségesnek tartja a mindenkori öregségi nyugdíjminimum, illetve szociális vetítési alap növelését is legalább 50 ezer forintra, mert a jelenlegi 28 500 forint nagyon kevés.

A kormánynak mindenképpen intézkednie kell, ha szeretnénk, hogy a szociális ágazat valóban hatékony rendszerként működhessen - hangoztatta Hohn Krisztina.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.