Önkormányzat

Gyógyvíz minősítést kapott az V. kerületi sportközpontot tápláló kút vize

A 800 méter mélyről eredő nátrium-kalcium-klorid-szulfát-hidrogénkarbonátos összetételű termálvízben a mozgásszervi megbetegedéssel küzdő vendégek is gyógyulhatnak.

2023.11.16 16:29MTI

Gyógyvíz minősítést kapott Budapesten az V. kerületi Vadász utcai sportközpontot tápláló kút vize, továbbá a létesítmény megvédte ötcsillagos uszoda védjegyét - tájékoztatta a kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

Közleményük szerint a belváros önkormányzata által létrehozott és 2021-ben átadott V.30 Belvárosi Sportközpontban nemcsak teljeskörű sport- és wellness élményben részesülnek a látogatók, hanem a 800 méter mélyről eredő nátrium-kalcium-klorid-szulfát-hidrogénkarbonátos összetételű termálvízben a mozgásszervi megbetegedéssel küzdő vendégek is gyógyulhatnak.

"A minősítéssel a V.30 Belvárosi Sportközpont lett az első olyan létesítmény Budapesten, amely a gyógyvíz és a wellness szolgáltatások biztosítása mellett sportcentrumként is funkcionál" - írták.

A közleményben idézik a kerület polgármesterét, Szentgyörgyvölgyi Pétert (Fidesz-KDNP), aki az alkalomból tartott ünnepélyes táblaavatáson felidézte: a sportközpont az V. kerületiek közösségének ötlete alapján jött létre, és az ottlakók mindvégig támogatták a megvalósítást a javaslataikkal, észrevételeikkel.

Emlékeztettek, a 2017-ben indult, saját sportközpont létrehozását célzó beruházás részeként a kerület önkormányzata 800 méter mély kutat fúratott. Az így felhozott termálvíz adta hőmennyiség, gázfogyasztás nélkül, légszennyezésmentesen temperálja a létesítményt és a medencéket is, így a fürdőzés mellett az épület teljes körű fűtésére, a medencék vizének melegítésére is alkalmas - olvasható.

A kerület közölte, a gyógyhatás vizsgálatára vonatkozó eljárást 2021 végén indították el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.