Diplomácia

Dobrev Klára a brit "árnyék-miniszterelnökkel" találkozott Londonban

Az első téma az orosz agresszió után kialakult helyzet volt.

2023.03.22 18:51MTI

A brit Munkáspárt vezetőjével, Sir Keir Starmerrel találkozott Londonban, a parlament épületében a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke szerdán.

Dobrev Klára online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: az a feladatuk, hogy megmutassák, a kép, amelyet Orbán Viktor miniszterelnök mutat Magyarországról, nem az ország igazi arca. Van alternatíva, van egy másik Magyarország, amely barátokat és szövetségeseket keres az EU-n belül és azon kívül is - tette hozzá.

Az első téma az orosz agresszió után kialakult helyzet volt - ismertette a beszélgetésen elhangzottakat. A politikus hangsúlyozta, hogy a magyar emberek hatalmas többséggel döntöttek a NATO-csatlakozás mellett. Elkötelezettek vagyunk abban, hogy a NATO erős és a magyar embereket is megvédeni képes szövetség legyen - jelentette ki.

Nagy-Britannia szenved a Brexit utóhatásaitól. A magyarok számára "intő jel", hogy ott sikerült egy szűk többségét meggyőzni: az Európai Unión kívül is van élet - emelte ki.

Hiába gondolja úgy ma már az emberek túlnyomó többsége, hogy ez rossz döntés volt, annak következményeivel együtt kell élniük - mondta.

Dobrev Klára arra is kitért, hogy a megbeszélés során áttekintették a Nagy-Britanniában dolgozó és tanuló magyarok helyzetét is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.