Társadalom

Ma van az egyszülős családok napja

Magyarországon több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma pedig körülbelül 300 ezer.

2023.03.21 10:14MTI

Ma van az egyszülős családok napja, ennek alkalmából ismét meghirdette a Páratlan szülő díjat az Egyszülős Központ.

A szervezet az MTI-hez kedden eljutatott közleményében azt írta, hogy Magyarországon több mint félmillió gyereket egyetlen szülő nevel, az egyszülős családok száma pedig körülbelül 300 ezer.

Az ünnepnap alkalmából negyedik alkalommal hirdetik meg a Páratlan szülő díjat, amellyel olyan - gyerekét vagy unokáját egyedül nevelő - szülőt vagy nagyszülőt ismernek el, aki személyes történetével, életével példát mutat a hétköznapokban - közölte a szervezet.

A pályázatról további részletek az egyszulo.hu oldalon olvashatóak.

A budapesti Egyszülős Központ 2018 májusában nyílt, hogy gyakorlati segítséget és közösséget nyújtson azoknak a családoknak, ahonnan hiányzik az egyik szülő. Az elmúlt majdnem öt évben a központ több mint 70-féle szolgáltatásával több mint 28 ezer egyszülős családot ért el. 2022 márciusában megnyílt a második Egyszülős Központ Budán, a Déli pályaudvar mellett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.