"Tudomásul veszik"?

Gyurcsány: a nyugdíjasok értik a kormány javaslatait

A nyugdíjas szervezetek képviselő értik a kormány által javasolt, a nyugdíjakat érintő változtatásokat, azokat tudomásul veszik, de a részletekről még egyeztetni szeretnének

2009.02.19 16:00MTI

Ezt közölte Gyurcsány Ferenc miniszterelnök azt követően, hogy a nyugdíjreformról konzultált az idősügyi tanács tagjaival csütörtökön Budapesten.

Korózs Lajos, a szociális és munkaügyi minisztérium államtitkára, az idősügyi tanács titkára az egyeztetést követően azt mondta: a nyugdíjas szervezetek egybehangzóan támogatták a 65 évre való korhatáremelést, de a 13. havi nyugdíj jövőjéről és a nyugdíjszámítás módjának megváltoztatásáról további konzultációt kértek.

Iván László, a Fidesz szakpolitikusa az MTI-nek azt mondta: a kormány egy megszorítás-sorozatnak álcázott csomagot akar bevezetni. Szerinte a nyugdíjasok reménytelen, kilátástalan helyzetben vannak, és nem tudják mi vár rájuk, jövőképük bizonytalan, mert a miniszterelnök minden nap mást mond. 

Hangsúlyozta, hogy a nyugdíjkorhatár emelése az újonnan belépő nyugdíjasokat fenyegeti, míg a 160-170 ezer, úgynevezett "Ratkó-nyugdíjast" az hozza nehéz helyzetbe, hogy már nem részesülhetnek a 13. havi nyugdíjban. Hozzátette, hogy emellett az áfaemelés az élelmiszerárakban olyan emelkedést okoz, amely a megélhetési válsággal küzdő nyugdíjasokat súlyosan érinti.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.