Könyvajánló

Hogyan és mit kell tenni az iskolai bántalmazás ellen?

Meghalt egy 16 éves fiú. Nem ő az első és sajnos nem is az utolsó, aki iskolai és online bántalmazás áldozata lett.

2021.09.09 08:48ma.hu

Az iskolai bántalmazás megelőzhető. Tegyünk ellene közösen! - olvasható szinte mindehol, mióta kiderült, hogy újfent öngyilkosságot követett el egy fiatal, mert társai bántalmazták.

A család összeroppant, miután holtan találták meg a hétfőn eltűnt vajai kamaszfiút. Az édesanyja szerint bántották az iskolában, ebből nem látta a kiutat. A család azt mondja, múlt pénteken beszélt a 16 éves gyerek az osztályfőnökkel. Otthon megbeszélték, hogy ha ez sem segít, az anya bemegy az igazgatóhoz. A fiú hétfőn azt mondta, iskolába megy, de nyoma veszett, a rendőrök is keresték, végül a keresésére indult családtagok találták meg, akkor már több órája nem élt.

A média kereste az iskolaigazgatót és az intézmény fenntartóját is, de válasz nélkül maradtak. Nem csoda, hiszen sem a pedagógusok, sem a szülők jelentős része nem tud mit kezdeni a problémával.

Nekik szól az a könyv, ami most jelent meg Bántanak! Segítesz? címmel.

A kötet célja, hogy segítséget nyújtson a szülőknek és a pedagógusoknak abban, hogy az online térben zajló folyamatokkal és főként az online bántalmazással kapcsolatban kézzelfogható - hasznos, érthető és hatékony - tudást kapjanak.


Urbán Anikó és Villányi Gergő pszichológiai tanácsadó könyvét minden iskolába el kellene juttatni, más eszköze egyelőre nincs a pedagógusoknak, de muszáj lépni és azonnal, hogy elkerüljük az ilyen tragédiákat!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.