Koronavírus-járvány

Zacher Gábor: Zárjuk be a plázákat és felejtsük el az idei karácsonyt!

A WHO szerint se találkozzunk senkivel.

2020.11.25 15:08Ma.hu

Zacher Gábor szerint idén el kell felejteni a karácsonyt, illetve sokkal jobban kellene figyelni arra, hogy betartsuk a szabályokat, amiket a járvány megfékezése miatt hoztak. Az RTL Reggeli című műsorában így fogalmazott: "Szerintem felejtsük el ezt az idei karácsonyt, hogy legyen jövőre karácsony, hogy ne arról szóljon a történet, hogy azokat gyászoljuk, akik azért halnak meg, mert nem tartjuk be a szabályokat" - mondta.

A toxikológus elmondta, ebbe a betegségbe bele lehet halni, és nem csak az idősek halhatnak bele. Arról is beszélt, hogyan zajlik a kórházban a munka. Elmesélte például, hogy reggel azért nem szokott inni folyadékot, hogy ne kelljen WC-re mennie, miután beöltözött a védőruhába.

Ez egy olyan betegség, amilyennel eddig még nem találkoztunk, amit nem ismerünk, furcsa, hogy ilyen járvánnyal találkozunk a 21. században. Olyanokat sem tudunk, mi lesz 3-4 hónap múlva, ha valaki átesik a betegségen. Rengeteg olyan dolog van még előttünk, amit nem látunk - folytatta Zacher doktor a Blikk összefoglalója szerint.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.