Állati

Több méter vadháló tekeredett egy dámvad agancsára - videó

Az állat tehetetlenül vergődött a drót fogságában, amikor rátaláltak.

2020.08.31 14:13ma.hu

Tűzoltók és erdész szakemberek mentettek meg egy fiatal, életveszélyben lévő dámvad hímet, amelynek agancsára a Budakeszi és Telki közötti erdőben több méter vadháló drótfonat tekeredett. Az állat tehetetlenül vergődött a drót fogságában, amikor rátaláltak a szakemberek.

A bika nagysága miatt a fővárosi tűzoltókat hívták segítségül, hogy az állatot több markos kéz tudja lefogni. Miután a „mentőegység” óvatosan megközelítette a kimerült vadat, a tűzoltók és az erdészek közösen, az agancsát leszorítva levágták a több méter drótot, amely az állat koronájára tekeredett.

A művelet pár percig tartott, majd a fiatal dámszarvas szabadon, sérülések nélkül elballagott a helyszínről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.