Meg nem született gyermekekre emlékeztek

Képek - Életvédő zarándoklat az abortusz ellen Budapesten

Mintegy félszázan vettek részt a "XXV. Életvédő zarándoklaton" vasárnap Budapesten, az abortusz elleni tiltakozásul szervezett demonstráción a zömükben idős emberek gyertyával a kezükben vonultak a Pasaréti térről a Szent János kórházhoz.

Képekben: Életvédő zarándoklat az abortusz ellen Budapesten képgaléria

2008.12.28 17:25MTI

A demonstrálók azokról a meg nem született gyermekekről emlékeztek meg, akik az abortusz miatt nem jöhettek a világra, neveket olvastak fel, amely után megkondították a "lélekharangot".

A Szent János kórház főbejáratánál a szervezők felolvasták nyilatkozatukat, amelyben azt kérték az intézmény vezetésétől, hogy az év három napján - december 28-án, aprószentek napján, március 25-én, a magzatgyermekek napján, és június 1-jén, az ENSZ Nemzetközi Élet napján ne végezzenek terhességmegszakító műtéteket az intézményben.

Téglásy Imre, a demonstrációt szervező Anya-Ország Alapítvány alapítója beszédében úgy fogalmazott: "Mindannyiunkat végpusztulásba dönt az abortuszjárvány", amely jelzi Magyarország és Európa folyamatos és súlyos romlását.

A petíció felolvasása után jelképesen eltemettek egy magzatot - homokkal szórva be a magzatot szimbolizáló bábut - így emlékezve meg az 1956. június 4-én hozott minisztertanácsi terhesség-megszakítási rendelet óta hatmilliónál több magzati korban meghalt gyermekre.

A kórház vezetősége levélben tudatta a szervezőkkel, hogy a petíciót nem kívánják átvenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.