Kis falu a környezetvédelemért!

Jövőre előterjesztésekbe csomagolják az ajándékokat Ivádon

A fák megmentése érdekében indít mozgalmat Ivád község önkormányzata: a Heves megyei faluban jövőre már az egy éven át gyűjtött felesleges közigazgatási papírokba csomagolják a karácsonyi ajándékokat.

2008.12.23 14:27MTI

A karácsonyi csomagolóanyagok miatt rengeteg fát vágnak ki, tulajdonképpen értelmetlenül, mert a papírt eldobják az emberek. Ivád község önkormányzata szeretne hozzájárulni a természet védelméhez, ezért - azon túlmenően, hogy már most is csak újrahasznosított papírt használnak - elindítanak egy mozgalmat. 

Egy éven keresztül gyűjtik a közigazgatásban már nem használatos papírokat - előterjesztésektől a határozatokon át a jegyzőkönyvekig - és jövő karácsonykor mindenkinek ezekbe csomagolják az ajándékát. 

Szeretnének elhelyezni gyűjtődobozokat a különböző hivatalokban és megkérik a dolgozókat, hogy a már nem használatos dokumentumokat dobják bele - mondta Ivády Gábor. Hozzátette: mindezzel egyúttal támogatni kívánják a Lehet Más a Politika (LMP) elnevezésű társadalmi kezdeményezés javaslatát is, miszerint a korrupció megelőzésének leghatékonyabb módja a teljes átláthatóság biztosítása az önkormányzatoknál.

Ivád község önkormányzatának nincsenek titkolni valói, így ezen dokumentumokat nem félünk akár csomagolóanyagként is felhasználni, a benne szereplő adatokat ilyen módon is bárkinek a tudomására hozni - közölte a polgármester.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.