Együttműködik a Fidesz a kormánnyal e célért

Orbán: Meg kell őrizni a munkahelyeket az építőiparban

Konkrét kérdésekben együttműködik a Fidesz a kormánnyal azért, hogy egy-két hónapon belül megszülessen az a 25-30 intézkedés, amely alkalmas arra, hogy az építőipari munkahelyek a válság ellenére megmaradjanak - mondta Orbán Viktor.

2008.12.10 13:14MTI

A cégvezetők által javasolt és a Fidesz által támogatott intézkedések közül Matolcsy György volt gazdasági miniszter ötöt ismertetett a sajtóval. Ezek: gyorsuljon az uniós pályázatok elbírálása, a 10 százalékos garanciaalap csökkenjen 2-3 százalékra, az uniós pályázatoknál adható előleg 10 százalékról emelkedjen 40 százalékra, a körbetartozás megfékezésére a követeléseket vásárolja meg kötelezően egy erre létrejött állami faktoring cég, a csődtörvény pedig úgy módosuljon, hogy adjon lehetőséget a bajba került építő cégek reorganizálására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.