Az apróbetűs rész tipikus esete

A 12 ezer forintos rezsicsökkentés nem mindenkire vonatkozik!

A "hideg téli idő miatt" a kormány újabb rezsicsökkentést jelentett be a választások előtt, az ígért 12 ezer forint mínusz azonban sokak, főként a társasházak lakói számára valójában minimális összeget jelent.

2018.03.25 13:15ma.hu

Lesz, aki dupla fűtéstámogatást kap?

Duplán kaphatják meg a kormány által a kemény tél miatt nyújtott 12 ezer forintos támogatást azok a családok, amelyek földgázt és távhőt is használnak. Akik fával tüzelnek, semmit sem kapnak.

Az "egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről" címet viselő aktuális rezsicsökkentést előíró rendeletben valóban szerepel a 12 ezer forintos összeg, csakhogy nem feltétlen úgy, ahogyan bejelentették, azaz "Minden család 12 ezer forintot jóváírhat a gázszámlájából."

A rendelet szövege ugyanis a következő kitételeket tartalmazza:
"20 m3/h alatti gázmérővel rendelkező fogyasztói közösség esetében 24 ezer forint, függetlenül attól, hogy az adott fogyasztói közösség hány vételező taggal rendelkezik", valamint "a 20 m3/h vagy a feletti gázmérővel rendelkező fogyasztói közösség esetében 120 000 forint, függetlenül attól, hogy az adott fogyasztói közösség hány vételező taggal rendelkezik."

A "fogyasztói közösség" általában a közös gázmérővel rendelkező társasházakat jelenti, így a rendelet valójában úgy szól, hogy függetlenül az azonos gázórára kapcsolódó lakások számától csak egy fix összeget írhatnak jóvá a számlából.

Egy tapolcai társasházban például 20 m3/h alatti közös gázmérő üzemel 15 lakásra. Vagyis a rezsicsökkentés családonként mindössze 1600 forintra jön ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.