Terror

Holnap akár már Magyarország lehet az Iszlám Állam célpontja

Brüsszel után Európa többi része és az USA jön. Az Iszlám Állam újabb bejelentése szerint brüsszeli robbantás csak a kezdet volt, és az erőszakhullám folytatódik.

2016.03.30 09:00ma.hu

A közösségi médiában  közzétett üzenetben úgy fogalmaztak: "Ma Brüsszel és a reptér, holnap Portugália vagy Magyarország."

Valószínűleg ezek nem konkrét célpontok, az IÁ csak azt akarja érzékeltetni, hogy senki sincs biztonságban. Bárhol és bárkire lecsaphatnak - írja a washingtontimes.com.

Az üzenetből további részleteket is közölt az amerikai hírlap.

"Az elkövetők azt mondták Brüsszelnek: bombákkal, robbanó övekkel és puskákkal jöttünk. Koporsókban küldünk titeket a pokolba. Célba vesszük a hadseregeket, rendőrséget, nőket, férfiakat, gyerekeket. Egyikőtöket sem hagyjuk élve."

A muszlimok nem felejtenek: Amerika a következő célpont

A cikk szalagcíme az Egyesült Államokra koncentrál "Amerika, te leszel a következő" -címmel. Az írásban emlékeztetik az amerikaiakat, hogy a muszlimok nem felejtenek, nem alázkodnak meg, és egy alkalmat sem szalasztanak el, ha bosszút állhatnak.

"Nem felejtettük el a szüzeink és asszonyaink sikoltásait, mikor megszálltátok Irakot. Allah segítségével bosszút állunk rajtatok, leromboljuk a becsületeteket és a mítoszaitokat, asszonyaitokat pedig elraboljuk és a rabszolgapiacon adjuk el őket a legtisztátlanabb vevőnek" - esküdöznek.

Arra is utalnak, hogy akár tíz, a San Bernardinó-i lövöldözőhöz hasonló amerikai állampolgárt uszítanak az ország lakóira.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.