Terrorizmus

Neten szavaztak egy dzsihadista kivégzéséről

Egy órán keresztül lehetett szavazni az Instagramon egy elfogott Iszlám Állam harcos sorsáról.

2016.03.29 15:48ma.hu

Az iraki különleges erők által foglyul ejtett terroristát háborús bűnökkel vádolták, sorsáról a közösségi média felhasználói dönthettek.

Egy @iraqiswat nevű felhasználó 80.400 követőjének kezébe adta egy elfogott dzsihadista sorsát - írja a The Guardian brit portálra hivatkozva a Hirado.hu.

Az Instagramra felrakott szavazás szervezője arra biztatta követőit, hogy ha úgy tartja kedvük, bosszút állhatnak az Iszlám Államon egyik harcosuk kivégzésével.

A rab életéről kétféleképpen lehetett szavazni: a "megölni" és "elengedni" opciókra kattintók szavazatait a voks elkezdése után egy órával összeszámolták, és végrehajtották a közösen meghozott ítéletet.

A dzsihadistát Moszul mellett fogták el az iraki különleges erők egyik csoportja, a szavazás után nem sokkal pedig kivégezték.

A siíta propagandájáról ismert Instagram felhasználó gyakran tölt fel képeket az iraki különleges erők rémtetteiről, de ez még nem jelenti azt, hogy a Moszulnál elfogott dzsihadistáról hazudtak volna.

Az Instagram jogsértés miatt már törölte a beírást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.