kkm

KKM-államtitkár: a hatékonyság növelése érdekében újították meg a minisztériumot

A tárca átalakításnak legfontosabb eleme az volt, hogy a tevékenység súlypontja a klasszikus diplomáciai munkáról áttevődött a külgazdasági érdekérvényesítésre.

2015.08.14 20:17MTI

A hatékonyság növelése érdekében újították meg a külgazdasággal és a külügyekkel foglalkozó minisztériumot - mondta a Külgazdaság és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára pénteken Budapesten a 23. Sziget Fesztiválon.

Magyar Levente a tárca tevékenységét bemutatva az érdeklődő fiataloknak azt emelte ki: a tárca átalakításnak legfontosabb eleme az volt, hogy a tevékenység súlypontja a klasszikus diplomáciai munkáról áttevődött a külgazdasági érdekérvényesítésre. Mindez azt jelenti - foglalta össze -, hogy a "pezsgőzgetés helyett" a magyar nagykövetek dolga már az: napi szinten keressék azokat a vállalti kapcsolatokat, amelyek pénzt és munkahelyet hozhatnak az országba. Továbbá a nagyköveteknek segíteniük kell a magyar piacképes cégeket a külföldi piacra jutásban.

Mindennek pedig számszerű eredményekben kell megmutatkoznia Magyarországnak. Ez csak egy megfiatalított, dinamizált és csapattal lehetséges - húzta alá az államtitkár. Ezért vitte magával a bemutatkozásra a tárca több háttérintézményének vezető képviselőjét, akik segítik a minisztérium munkáját az új célkitűzések elérésében. Jelezte Magyar Levente azt is: a hatékonyság növelése érdekében több új nagykövetséget nyit Magyarország a közeljövőben. Példaként említette Új-Zélandot, Türkmenisztánt és több afrikai országot is.

A Szigeten tartott sajtótájékoztatóval kapcsolatban a tárca arról tájékoztatta az MTI-t, hogy idén Budapest ad otthont a Nemzetközi Távközlési Egyesület (ITU)Telecom World konferenciának október 12 és 15 között. Az ITU az ENSZ legfontosabb infokommunikációs szervezete. A 4 napos globális eseményen infokommunikációs fejlesztők, kormányzati szereplők, szabályozó hatóságok, vezető iparági szereplők és feltörekvő startup vállalatok találkoznak a legújabb trendek bemutatása és iparági és kormányzati kapcsolatok kialakítása érdekében. A nagy innovációs potenciállal bíró kis és közepes vállalatok és a fiatal tehetségek (Young Innovators Programme) idén kiemelt figyelmet kapnak a rendezvényen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.