PM

Nyilvánosságra kell-e hozni az állambiztonság által készített mágnesszalagokat?

"Egy demokráciában a választott vezetőkre egy ilyen gyanúnak még az árnyéka sem vetülhet."

2015.03.09 17:08MTI

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke, a független képviselő Szabó Tímea törvényjavaslatot nyújt be annak érdekében, hogy hozzák nyilvánosságra a rendszerváltozás előtt készített, jelenleg mágnesszalagokon őrzött ügynöklistákat - közölte Barabás Richárd, a párt önkormányzati képviselője budapesti sajtótájékoztatóján.

A PM az Alkotmányvédelmi Hivatal honlapján tenné közzé ezeket a információkat.

Barabás Richárd szerint az ügyet aktuálissá tették Simicska Lajos nagyvállalkozó vasárnapi kijelentései, "annak megpedzése", hogy esetleg Orbán Viktor miniszterelnök is "ügynök lehetett".

Hozzátette: egy demokráciában a választott vezetőkre egy ilyen gyanúnak még az árnyéka sem vetülhet, és a kormányfőnek elemi érdeke az eset tisztázása. Hangsúlyozta, az ügynek nemzetbiztonsági kockázata is lehet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.