Nőket vásárolt

Hat és fél évre enyhítették a szekszárdi emberkereskedő büntetését

Az id. Petrovics Sándor által vezetett csoport 2009 és 2011 között nehéz körülmények között élő nőket vásárolt meg, és nemegyszer veréssel kényszerített prostitúcióra Szekszárd mellett, Hidaspetrén és németországi, ausztriai, svájci bordélyházakban.

2014.10.28 16:20MTI

Nyolc és félről hat és fél évre enyhítette a Pécsi Ítélőtábla egy szekszárdi központú, emberkereskedelemmel foglalkozó bűnszervezet vezetőjének fegyházbüntetését kedden kihirdetett jogerős határozatában.

Az id. Petrovics Sándor által vezetett csoport 2009 és 2011 között nehéz körülmények között élő nőket vásárolt meg. Az anyagilag kiszolgáltatott, iskolázatlan, reményvesztett sértetteket nemegyszer veréssel kényszerítették prostitúcióra Szekszárd mellett, Hidaspetrén és németországi, ausztriai, svájci bordélyházakban.

Az elsőfokú bírósági eljárásban elhangzott, hogy például a Frankfurtban legális bordélyházban dolgozó prostituáltak átlagosan napi 14 kuncsaftot fogadtak, több mint 16 órát dolgoztak aktusonként 20 euróért. Hét sértett összesen 106 millió forint bevételhez juttatta a bűnszervezetet, amelynek tagjai 53 millió forint illegális jövedelemre tettek szert.

A külföldön szerzett pénz hazajuttatása az elsőrendű vádlott fiának feladata volt, őt Németországban tartóztatták le 2011 márciusában. Az ügy tizenkét vádlottja közül hatot az év július 20-án Szekszárdon fogták el.

A táblabíróság Tóth Sándor vezette tanácsa kedden megalapozottnak találta az ügyben első fokon eljáró Szekszárdi Törvényszék döntését, és id. Petrovics Sándort bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem, kitartottság, kerítés, személyi szabadság megsértése és lőfegyverrel visszaélés miatt marasztalta el.

A büntetés időtartamának csökkentését a minősítést érintő kisebb változtatás és a vádlott rossz egészségi állapota indokolta. Az ítélőtábla az elsőfokú határozat egy korábban felmentett férfit érintő részét hatályon kívül helyezte, és a törvényszéket új eljárásra kötelezte.

Id. Petrovics Sándornak a másodfokú eljárásban szereplő bűntársait bűnszervezetben való részvétel, emberkereskedelem, kerítés, kitartottság bűntettében és uzsora-bűncselekményekben találta bűnösnek, ők egy év hat hónap (felfüggesztett) és öt év tíz hónap (végrehajtandó) közötti börtönbüntetést kaptak.

A táblabíróság szintén a minősítést érintő kisebb változtatás miatt az elsőrendű vádlotton kívül még három ember büntetését csökkentette. A frankfurti törvényszék a bűnszervezet vezetőjének fiát 2012 májusában 13 év börtönbüntetéssel sújtotta szexuális kizsákmányolás céljából elkövetett minősített emberkereskedelem és más bűncselekmények miatt, valamint kötelezte, hogy öt nőnek 240 ezer euró kártérítést fizessen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.