Két év felfüggesztett börtön

Gyorsított eljárásban ítélték el az embercsempészt

Szeptember végén, egy személyszállításra nem alkalmas teherautóban próbált 26 szíriai állampolgárt átjuttatni a magyar-osztrák határon; amikor a rendőrök megállították a járművet a levegőhiány és a zsúfoltság miatt már többen rosszul voltak a raktérben.

2014.10.09 08:28MTI
freedigitalphotos.net/worradmu

Két év - felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt gyorsított eljárásban egy embercsempészt a Mosonmagyaróvári Járásbíróság - közölte a Győr-Moson-Sopron megyei főügyész csütörtökön az MTI-vel.

Az ítélet az ügyész súlyosításra irányuló fellebbezésére tekintettel nem jogerős. Takács Péter tájékoztatása szerint a férfi szeptember végén, egy személyszállításra nem alkalmas teherautóban próbált 26 szíriai állampolgárt átjuttatni a magyar-osztrák határon; amikor a rendőrök megállították a járművet, a levegőhiány és a zsúfoltság miatt már többen rosszul voltak a raktérben.

A közlemény szerint a férfi úgy vette fel pénzért a magyar-szerb határ közelében a csoportot, hogy tudta: nincsenek Ausztriába belépésre jogosító irataik.

Takács Péter jelezte: mindezek alapján a bíróság a csempészet személyek sanyargatásával elkövetett embercsempészés miatt két év, öt esztendőre felfüggesztett, börtönbüntetést és 480 ezer forint pénzbüntetést szabott a férfira, akiről csak annyit közöltek, hogy nem magyar állampolgár. Az elkövetéshez használt járművet elkobozták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.