Döntött a Fővárosi Közgyűlés

Jogutód nélkül megszüntetik a Budapesti Vidám Park Zrt.-t

A zrt. végelszámolásának kezdő időpontja szeptember elseje. A társaság vezérigazgatójának, Kőfalvi Tamásnak a munkaviszonyát akkortól megszüntetik, 45 napos felmondási idővel, amelynek időtartamára a munkavégzés alól mentesítik.

2014.06.30 18:55MTI

A fővárosi önkormányzat végelszámolással, jogutód nélkül megszünteti a Budapesti Vidám Park Zrt.-t - döntött a Fővárosi Közgyűlés hétfőn. A zrt. végelszámolásának kezdő időpontja szeptember elseje.

A társaság vezérigazgatójának, Kőfalvi Tamásnak a munkaviszonyát akkortól megszüntetik, 45 napos felmondási idővel, amelynek időtartamára a munkavégzés alól mentesítik. A vezérigazgató kéthavi végkielégítésre jogosult.

A közgyűlés határozott arról is, hogy a Budapesti Sportszolgáltatási Központ - Városligeti Műjégpálya számára működőképességének megőrzése érdekében 31 millió forint támogatást biztosít.

Az előterjesztés szerint ahhoz, hogy a többlettámogatás december 31-éig biztosítani tudja az intézmény működőképességét a működési bevételi tervnek száz százalékban teljesülnie kell.

Emlékeztettek, hogy a támogatásra azért van szükség, mert a hűtőrendszer hibája és a hosszantartó meleg időjárás miatt bevételkiesés történt és beruházásokra volt szükség. Mint írták, a legutóbbi téli szezon bevételei jelentősen elmaradtak az előző szezonétól.

A testület arról is döntött, hogy támogatja a Fővárosi Állat és Növénykertnek (FÁNK), a többi között mesepark, Pannon-tenger-akvárium, pannon ősvadon és látogatóközpont kialakítását célzó Pannon park elnevezésű projektjét. Ugyanakkor megvizsgálja a Vidámpark volt területére tervezett beruházás megvalósításának lehetséges forrásait.

A közgyűlés felkérte a főpolgármestert arra, hogy a 2015-ös költségvetés tervezése során vizsgálja meg a projekt előkészítéséhez szükséges 100 millió forint biztosításának lehetőségét.

Ugyancsak megbízták a főpolgármestert, kezdeményezze a kormánynál, hogy nyilvánítsa nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá a Pannon park projektet.

A főváros ugyanakkor 60 millió forint többlettámogatást biztosít a FÁNK karbantartási feladatainak ellátására - döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.