Fővárosi Közgyűlés, Horváth Csaba

Civil és politikai összefogással váltanák le a Fideszt a fővárosban

Az összefogás segítségével és minden jogi eszközzel meg kívánják akadályozni a Városliget tönkretételét, a múzeumi negyed megvalósítását.

2014.06.30 11:48MTI

Civil kurázsi és politikai összefogás kell annak érdekében, hogy a baloldal leváltsa a Fideszt a fővárosban az őszi önkormányzati választásokon - jelentette ki a Fővárosi Közgyűlés szocialista frakciójának vezetője a közgyűlés hétfői ülését megelőző sajtótájékoztatón.

Horváth Csaba hangsúlyozta, hogy az összefogás segítségével és minden jogi eszközzel meg kívánják akadályozni a Városliget tönkretételét, a múzeumi negyed megvalósítását.

Az ellenzéki politikus tisztességtelennek nevezte, hogy "a leköszönő önkormányzat és főpolgármester" még fontos döntéseket hoz.

Úgy vélekedett, hogy a főpolgármester tovább rombol és kiárusítja a családi ezüstöt: a hűtlen kezelést súrolja az a tervezett döntés, amelynek keretében a főváros értékesíteni kívánja a Főgáz-részvénypakettet. Emellett "a legembertelenebb előterjesztésnek" nevezte Horváth Csaba "a szociálisnak csúfolt temetés" bevezetését.

Tüttő Kata fővárosi MSZP-s képviselő azt mondta, hogy a mostani a főváros "egyik legbotrányosabb közgyűlése", mert néhány percben akarnak áterőltetni a város sorsát évtizedekre meghatározó előterjesztéseket, mint például a 2020-ig szóló közlekedési koncepciót.

Botrányos, hogy a közbringarendszer, a BuBi egész nyáron nem működik majd, a vízművek egy közbeszerzési szabálytalanság miatt elveszített 400 millió forintnyi uniós támogatást, és a 3-as metró felújítására egyetlen fillér nincs - mondta.

Kifogásolta, hogy a Budapesti Közlekedési Központ egy budai luxuslakás árát, 190 millió forintot kíván elkölteni egy 83 négyzetméteres Határ úti ügyfélközpont kialakítására és 54 milliót 54 margitszigeti parkoló megvalósítására.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.