Olvasson kevesebbet, tudjon meg többet!

Napi összefoglaló: fertő itt minden

Egyre több az olyan rezisztens baktérium, ami ellenáll az antibiotikumnak is, és egyre több okoz komoly megbetegedést vagy halált is.

2014.06.23 21:17ma.hu

Az RTL-menedzsment zsebében turkálna az "oknyomozó" médium
A csatorna június elején foglalkozni kezdett a kormánynak kínos témákkal is, miután elfogadták a reklámadót.

Még hogy egészséges az úszás... Fertőzések a sportág ünnepén
A balatonfüredi Európa Kupa-viadalon második, olimpiai bajnok Risztov Éva, valamint a férfi győztes Gyurta Gergely is kórházi kezelésre szorult. Risztov Évát heveny gyomor-bélhuruttal a debreceni Kenézy kórházban ápolják. Vizsgálódnak a kormányhivatal szakemberei.


Ételmérgezés - Hetekig is eltart majd a Nébih vizsgálata
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal hosszú eljárás keretében vizsgálja azokat a termékeket, amelyek a gyanú szerint az ételmérgezést okozták. A botulizmus gyanúja már beigazolódott.

Magával is végezni próbált az ámokfutó katona
A huszonkét éves őrmester megpróbált végezni magával, hasba lőtte magát, miután apja és fivére hiába próbálták rábeszélni arra, hogy adja meg magát.

Az 1970-es értékhez közelít a vb gólátlaga
32 mérkőzésen összesen 94 gól született, ami 2,94-es meccsenkénti átlagot jelent.

Csak reklámfogásnak volt jó az ingyenes készpénz-felvétel
Tízből kilenc ember - a hazai nagyvárosi felnőtt lakosság 86 százaléka - nem akar, vagy nem tud havonta 150 ezer forintot felvenni.

Annyi lett két taxitársaság engedélyének - visszavonták
A Budapesten korábban tevékenykedő 21 fuvarszervező társaság közül 13 kérelmezte - és 11 meg is kapta - az előzetes minősítést, köztük a két érintett is. Nem ért egyet a BKK döntésével a Tele 5 Taxi.

Baktérium ölte meg Szöllősy-Csák Gedeon Gergelyt
Gyászol a hazai humorszakma. A Showder Klub stand up előadója Szöllősy-Csák Gergely 37 éves korában életét vesztette. A Heti hetesben is megfordult humorista egyedi stílusával és különc kinézetével sokak kedvence volt. Itt olvasható családjának közleménye.

Karkötő, óra, kontaktlencse - nemsokára ezekkel mérhetjük a vércukorszintet
Vércukorszint ellenőrzésére alkalmas és egyúttal divatos kiegészítőként használható eszközt fejleszt az Apple Inc., a Google Inc. és a Samsung Electronics Co.

Papucsos "hegymászót" hoztak le a mentők a hóborította hegyről
Ázsiából érkezett a skót hegyek közé a három turista, akik közül az egyiknek a lábán csak egy flip-flop volt, és a többiek sem épp a havas túrához voltak öltözve. A mentőknek köszönhetik az életüket.

Balla Irma-gyilkosság - Kártérítést fizethet az állam az áldozat fiának
A Debreceni Járásbíróság nyár végéig szünetelteti azt a kártalanítási eljárást, amelyet a Balla Irma-gyilkosság ügyében az anyja meggyilkolásának vádjával 23 hónapig előzetes letartóztatásban tartott, majd jogerősen felmentett ifj. Schönstein Sándor indított a magyar állam ellen.

Felmentették a hitehagyás miatt halálra ítélt szudáni nőt
Egy szudáni fellebbviteli bíróság hétfőn felmentette azt a nőt, akit első fokon halálra ítéltek hitehagyásért, nevezetesen azért, mert a muszlim hitről áttért a keresztényre.

Vadászgéppel ütközött és lezuhant egy kisrepülő Németországban
A Learjet típusú polgári repülőgép az ütközést követően lezuhant egy lakatlan, erdős területen Dortmundtól mintegy ötven kilométerre és kigyulladt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.