Emléknap

Hétfőn forgalomkorlátozások lesznek Budapesten

Hétfőn, a Szabadság napján ünnepi rendezvények miatt útlezárások és forgalomkorlátozások lesznek Budapesten, valamint számos tömegközlekedési járat módosított útvonalon közlekedik.

2014.06.14 15:15MTI
Fotó: Facebook/BKK

Hétfőn a főváros közúti és közösségi közlekedési forgalmát napközben állami delegációs és protokollesemények befolyásolják jelentősen, az esti órákban pedig a Hősök terén tart ingyenesen látogatható koncertet a Scorpions, majd az Omega zenekar - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombaton.

A közúti közlekedésben a következő változások lesznek: koszorúzás miatt 8.30 és 9.30 között lezárják a Vértanúk terét, várhatóan 11 és 12 óra között pedig forgalomkorlátozásokra kell számítani az Új Köztemető környékén, a Kozma utca és a Sírkert út körforgalmú csomópontjánál. Várhatóan 12.30-tól bizonytalan ideig lezárják az Andrássy utat a Kodály körönd és az Oktogon között, azonban a keresztirányú forgalmat és a tömegközlekedést átengedik.

Délután kettő és négy óra között a hatóság lezárja a Gundel Károly utat, továbbá előreláthatólag 20.00-tól 22.00-ig az Apáczai Csere János utcában, valamint a pesti alsó rakpart Szabadság híd és Lánchíd közötti szakaszán forgalomkorlátozásokra kell számítani, azonban teljes lezárásra nem kerül sor. A Hősök terén tartandó koncertek miatt 16 órától kedden hajnali 4.15-ig lezárják a Dózsa György út Podmaniczky utca és Ajtósi Dürer sor közötti részét, valamint az Andrássy utat a Hősök tere és a Kodály körönd között.

A BKK a lezárások miatt azt tanácsolja az autósoknak, hogy a belvárosban való közlekedéshez hétfőn válasszák inkább a tömegközlekedés kötöttpályás járatait, a kifelé autózóknak pedig a Pesti alsó rakpart, a Váci út, valamint az M0-s körgyűrű használatát ajánlják.

A közlemény szerint az esti koncert kényelmesebb megközelítése, valamint a hazajutás könnyebbé tétele érdekében a BKK jelentősen sűrűbben, illetve megnövelt üzemidővel indítja mind a négy metróvonalat, továbbá, ha a koncert befejezési időpontja indokolja, a csatlakozó HÉV-, villamos- és buszjáratokra is biztosítják az átszállási lehetőséget - egyebek mellett a szentendrei és a csepeli HÉV-re, 47-es, 49-es, 61-es villamosra, 21-es, 44-es, 85-ös, 136E, 194-es és a 250-es autóbuszra.

Várhatóan 18.00 és 23.20 között az 1-es metró biztonsági okokból nem áll meg a Hősök tere - valamint a rendőrség döntése esetén a Bajza utca és a Kodály körönd - megállóban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.