VMSZ

Baywatch a Balatonnál: vízimentők kerestetnek!

A szakszolgálat azonnal alkalmazni tudna hatvan-nyolcvan jelentkezőt a már meglévő mentők mellé, mivel a sorra nyíló strandokon szükség van az "őrszemekre".

2014.05.27 08:17MTI
Forrás: youtube.com

Strandi mentésre kiképzett fiatalokat keres a Vízimentők Magyarországi (balatoni) Szakszolgálata (VMSZ) - olvasható a Magyar Nemzetben.

A lap keddi cikke szerint a szakszolgálat azonnal alkalmazni tudna hatvan-nyolcvan jelentkezőt a már meglévő mentők mellé, mivel a sorra nyíló strandokon szükség van a speciális mentőcsónakban ülő, és abból a fürdőzőkre, csónakázókra, szörfözőkre, vízibiciklisekre figyelő "őrszemekre".

Tar Mihály, a VMSZ szóvivője a lapnak elmondta: a hét végén a hévízi tóban olyan egyetemisták tettek vizsgát vízi mentésből, akik saját felsőoktatási intézményükben végezték el a mentőtanfolyamot, s nyáron két-két hetet dolgoznak majd a fizetős és szabadstrandokon.

A vízi mentésre vállalkozó fiataloknak már a sikeres vizsgát követő napon munkát tudnának adni - írja az újság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.