Gond megoldva?

Rengetegen kértek átjelentkezést, ettől akadozott a rendszer

Huszonnégy óra alatt több mint 25 ezren kértek átjelentkezést a Nemzeti Választási Iroda (NVI) internetes tájékoztató oldalán keresztül, ez lelassította az online ügyintézést.

2014.04.04 16:27MTI
freedigitalphotos.net

Az NVI internetes tájékoztató oldalán, a valasztas.hu-n lehet délután 4 óráig online kérni, ha valaki a szavazás napján nem a lakóhelyén, hanem egy másik magyarországi településen kíván szavazni.

Ugyancsak 16 óráig tudják a nemzetiségi névjegyzékbe vettek kérni törlésüket a nemzetiségi névjegyzékből, ha nemzetiségi lista helyett inkább pártlistára kívánnak szavazni. Az internetes rendszerben azonban túl sokan akarnak egyszerre ügyet intézni, emiatt vannak fennakadások.

Az NVI az MTI érdeklődésére közölte, 24 óra alatt több mint 25 ezren kértek átjelentkezést, és ez lelassította az online ügyintézést. A 16 órai határidő a fennakadás ellenére jogvesztő, azt nem lehet meghosszabbítani, és azután senkit nem lehet felvenni a szavazóköri névjegyzékbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.