Vagyoni és jövedelmi viszonyok

Gyermekrák Alapítvány: az elnök nem titkolja, csak nem beszélt a floridai villájáról

"Saját villája van az Egyesült Államokban az adományokat gyűjtő Gyermekrák Alapítvány vezetőjének, a kétszintes floridai lakóépületről azonban még a szervezet gazdálkodása körül zajló vitákban sem tett említést".

2014.03.19 18:23Varga János

A Gyermekrák Alapítvány Kuratóriuma elnökének vagyoni és jövedelmi viszonyait illetően nincs titkolnivalója. Balogh István magánszemélyként, adózott jövedelméből vásárolta a sajtóban megjelent ingatlant - reagált az alapítvány az Index hírportálon Floridában is van háza a gyermekrákos Baloghnak címmel szerdán megjelent cikkre.

Az Index azt írta, hogy "saját villája van az Egyesült Államokban az adományokat gyűjtő Gyermekrák Alapítvány vezetőjének, a kétszintes floridai lakóépületről azonban még a szervezet gazdálkodása körül zajló vitákban sem tett említést".

"Balogh István másfél évtizedes alapítványi ténykedése alatt hivatalosan 40-50 milliós fizetést tehetett zsebre, ingatlanjai viszont ennél jóval többet érnek" - közölte a hírportál.

A cikk szerint a floridai Lee megye önkormányzata az Index kérdésére megerősítette: a Gyermekrák Alapítvány vezetőjét 2011-ben bejegyezték a település nyugati részén, egy tóparti lakóparkban található 150 négyzetméteres ház kizárólagos tulajdonosaként.

A Gyermekrák Alapítvány elnöke, valamint ügyvédei által jegyzett közleményben az áll, hogy Balogh István magánszemélyként - korábban az adóhatóság által is ellenőrzött - adózott jövedelméből vásárolta a cikkben hivatkozott ingatlant, amelyben ingyenesen biztosít irodát a Children Cancer Foundation Inc. részére.

Kiemelték továbbá, hogy Balogh István vagyoni és jövedelmi viszonyaival kapcsolatos adatainak az "érintett hozzájárulása nélkül történő jogosulatlan kezelése" a magánélet és a magántitok védelméhez fűződő jogok megsértésének minősül.

A Gyermekrák Alapítvány gazdálkodásával, illetve a saját vagyoni és jövedelmi viszonyaival kapcsolatos tények hamis színben történő feltűntetése esetén valamennyi érintett sajtószervvel szemben megteszi a szükséges jogi lépéseket - olvasható a közleményben.

Az Index tavaly decemberben írt arról, hogy Balogh István az adományokból vásárolt betegszállítót saját céljaira használja. Balogh István akkor közölte: jogi lépéseket fontolgat a "méltatlan médiatámadások" miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.