Választás 2014.

Jogerősek az országos listák

Valamennyi országos lista nyilvántartásba vételéről szóló határozat jogerőre emelkedett hétfő délután, miután nem érkezett jogorvoslati kérelem ellenük.

2014.03.10 17:11MTI
MTI

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) 18 pártlistát és 13 nemzetiségi listát vett nyilvántartásba az áprilisi országgyűlési választásra, az utolsó 12 pártlistát és 2 nemzetiségi listát múlt pénteken. Utóbbiak ellen is három napon belül lehetett bírósági felülvizsgálati kérelemmel fordulni a Kúriához, ám hétfőn 16 óráig egy ilyen beadvány sem érkezett.

Ez azt jelenti, hogy jogerőssé váltak a nyilvántartásba vételekről szóló NVB-határozatok, és április 6-án egy 18 pártlistát tartalmazó országos listás szavazólapot kapnak a választópolgárok az egyéni képviselők szavazólapja mellé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.