Advent idején

Négy civil szervezet oszt ételt Nyíregyházán

Négy civil szervezet mintegy 1,2 millió forint értékű ételt oszt ki a rászorulóknak advent idején Nyíregyházán.

2013.12.06 15:35MTI
freedigitalphotos.net

Parillák Gabriella, a nyírségi város polgármesteri hivatalának sajtófőnöke pénteken elmondta: a szervezetek az ételosztás költségeihez pályázat útján 880 ezer forint támogatást kaptak a helyi önkormányzat szociális és egészségügyi alapjából.

Az első ételosztást december 8-án, vasárnap a Szent István Nemesi Rend Első Alapítványa rendezi a városháza előtti Kossuth Lajos téren. December 15-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Gasztronómiai Egyesület, míg 22-én az Átutazók Művészeti Egyesület oszt 500-500 adag ételt a téren.

A Nyírségi Ízkirályok Egyesülete december 7-én, szombaton délelőtt a Búza téri és a jósavárosi piacnál, 14-én ugyancsak a búza téri, valamint az örökösföldi piacnál, míg 21-én a felújított piaccsarnokban süt 500-500 adag lapcsánkát, s kínálja a városlakóknak.

Parillák Gabriella tájékoztatása szerint a nyíregyházi önkormányzat az idei karácsonyi programok és rendezvények szervezéséhez 118 helyi civil szervezetnek adott mintegy 6 millió forint támogatást.

A hatmilliós támogatással az érintett civil szervezetek több mint 20 millió forintot fordítanak a helyi ünnepi rendezvények költségeire, illetve jótékonyságra, így segítve a 120 ezres nagyváros nehéz sorsú lakóit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.