Csak ő sérült meg

Vádemelési javaslat a szolnoki gázrobbanás ügyében

Elvágta a szolnoki lakásban az egyik gázcsövet, a gáz ömleni kezdett, majd berobbant. A kialakult tűz átterjedt a szomszédos lakásokra is, a lángokat a tűzoltók fékezték meg.

2013.11.01 12:37MTI

Vádemelési javaslattal zárult a nyomozás annak a férfinak az ügyében, aki tavaly decemberben robbanást idézett elő egy szolnoki társasházban - közölte Szabó Zita őrnagy, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken.

Tájékoztatása szerint a 29 éves férfi tavaly december 13-án elvágta a szolnoki lakásban az egyik gázcsövet, a gáz ömleni kezdett, majd berobbant. A kialakult tűz átterjedt a szomszédos lakásokra is, a lángokat a tűzoltók fékezték meg. Az eset következtében egyedül a robbanást előidéző 29 éves férfi sérült meg. A társasház lakhatatlanná válása miatt 18 embernek kellett elhagynia otthonát.

Az eljárásban a nyomozók közveszélyokozás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, akinek előzetes letartóztatását december 14-én rendelte el a Szolnoki Járásbíróság.

A Szolnoki Rendőrkapitányság a nyomozás befejezése után vádemelési javaslattal küldte el az iratokat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészségnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.