El Kúria

Nem jogsértő pénzt adni a népszavazási aláírásgyűjtésért

Az Ab megsemmisítette az LMP-s aláírásgyűjtéssel kapcsolatos kúriai döntést.

2013.10.22 14:25MTI

Az Alkotmánybíróság (Ab) megsemmisítette a Kúriának azt a döntését, amely szerint jogsértő volt az LMP által kezdeményezett népszavazással kapcsolatban a párt által az aláírások gyűjtéséért ajánlott díjazás - közölte az Ab kedden.

Az Ab szerint sérti a népszavazáson való részvételhez és ezen belül az aláírásgyűjtéshez való jogot az a kúriai döntés, amely a díjazás tilalmát az aláírást gyűjtők díjazására is alkalmazza.

Az Ab szerint tehát nem jogsértő díjazást ajánlani a népszavazási aláírásgyűjtésért.

Az Ab most első ízben semmisített meg kúriai döntést.

A másfél évvel ezelőtti kúriai döntés előzménye, hogy az LMP bejelentette: aláírásgyűjtési maratont hirdetnek, amelyben értékes ajándékokat nyerhetnek, akik a legtöbb aláírást gyűjtik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.