Lehet Más a Problémamegoldás?

Orbán Viktorhoz és Mesterházy Attilához fordult az LMP Verespatak ügyében

Nyílt levélben fordult az LMP két társelnöke Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Mesterházy Attilához, az MSZP elnökéhez, hogy "vessenek be mindent" a Verespatakra tervezett cianidos aranybánya megnyitása ellen.

2013.09.14 11:05MTI
Tüntetés a verespataki aranybánya ellen Londonban

Szél Bernadett és Schiffer András szombati közleményükben azt írták: arra kérik a miniszterelnököt, hogy utasítsa kormányának illetékes tagjait "határozottabb, magyar érdekeknek megfelelő" fellépésre a Magyarországot is veszélyeztető bányák megnyitásának megakadályozása érdekében. "Ellenkező esetben, egy esetleges újabb ciánkatasztrófa esetén senki sem mossa le a felelősséget Orbán Viktorról és kabinetjéről" - fogalmaztak.

Mesterházy Attilát arra emlékeztetik a neki küldött nyílt levélben, hogy Románia miniszterelnöke Victor Ponta, az MSZP testvérpártjának vezetője, aki ellenzékben a verespataki bányanyitás ellenzője volt. Az LMP arra kéri Mesterházy Attilát, hogy kezdeményezzen megbeszélést Victor Pontával, tolmácsolja neki Magyarország aggodalmait, és "kérje egyértelmű, határozott, a közösen osztott elveket és értékeket tükröző állásfoglalásra".

Az LMP azt is szeretné, ha az Európai Parlamentnek a ciános fémkinyerési technológia betiltását sürgető határozata nyomán mielőbb az összes EU-tagállamra kötelező érvényű jogi norma születne - írták az ellenzéki politikusok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.