Volt titkosszolgálati vezetők

Az MSZP hisz Szilvásy György ártatlanságában

Hiszünk Szilvásy György ártatlanságában - közölte Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője, arra reagálva, hogy a volt szocialista titokminiszter a "kémkedési perként" ismert büntetőügyben első fokon letöltendő börtönbüntetést kapott.

2013.07.05 15:43MTI

Az MSZP elnöke közleményében úgy fogalmazott, mindaddig koncepciós eljárásnak tekintik a Szilvásy György ellen indított pert, amíg titkos az ügy iratanyaga.

Meseterházy Attila pártja nevében követeli a dokumentumok nyilvánosságra hozatalát. Szerinte ugyanis csak a teljes átláthatóság biztosíthatja az ügyészségi eljárás és a bírósági döntés tisztaságát, valamint azt, hogy az "egész ügy nem politikai megrendelésre és befolyásolásra indult".

A Debreceni Törvényszék pénteken Galambos Lajosra és Szilvásy Györgyre letöltendő, Laborc Sándor felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki.

Galambos Lajos elsőrendű vádlottat, aki 2004 és 2007 között volt a Nemzetbiztonsági Hivatal főigazgatója, a bíróság kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, és a közügyektől 3 évre eltiltotta. Szilvásy György másodrendű vádlottat, a Gyurcsány-kormány titokminiszterét felbujtóként elkövetett kémkedésért 2 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélték, a közügyektől 3 évre eltiltották.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.