Reakció

Együtt-PM: a Bajnai-kormány sosem nyúlt a rendőrterror eszközéhez

Bajnai Gordon kormánya sosem nyúlt a rendőrterror eszközéhez - közölte az Együtt-PM szövetség.

2013.06.30 02:29MTI

Hoppál Péter, a Fidesz szővivője újságírók előtt arról beszélt, hogy a baloldal lelkén száradnak a 2006. őszi események. 

A politikus szavai szerint "Gyurcsányék, Bajnaiék, ha kellett, a rendőrterror eszközeihez nyúltak, vagy a maffiával ültek le egy asztalhoz egyeztetni a választások elcsalásáról". A kormánypárt szóvivője nyilatkozatában az Európa Tanács azon döntésére reagált, amellyel a napokban leszavazta a jobbikos Gaudi-Nagy Tamás által benyújtott javaslatot.
 
Ebben a politikus azt kérte, hogy a közgyűlés mondja ki: 2002 és 2010 között emberi jogi válsághelyzet volt Magyarországon, a 2006. őszi rendőrterror súlyos következményekkel járt, és elfogadhatatlan, hogy nem történt meg az elkövetők, köztük Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök felelősségre vonása. 

A Bajnai Gordon vezette Együtt-PM szövetség az MTI-nek küldött válaszközleményében azt írta: Hoppál Péter, a "jogállamot lebontó" kormánypárt szóvivője sajtótájékoztatóján hazudott. A Bajnai Gordon által vezetett válságkezelő kabinet ugyanis soha nem nyúlt a rendőrterror eszközéhez, kormányzása egy éve alatt a jogszabályi kereteken túllépő demonstrációval szemben rendőri fellépésre egyszer sem volt szükség - közölték. 

A szövetség úgy fogalmazott, hogy a Bajnai-kabinet a válság legnehezebb időszakában is sokkal szolidárisabb és tisztességesebb politikát folytatott, mint "a trafikmutyik és földrablások kormánya".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.