Világvége-hangulat

Özönvíz zúdult Budapestre - képek, videó!

Hegyi folyókká változtak a budai hegyvidéki kerületek, Pestre is úgy zúdult, mintha dézsából öntötték volna. A jelzőlámpák megadták magukat, a közlekedésben káosz alakult ki.

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2013.05.06 18:58ma.hu

Több utcát, aluljárókat, sőt üzlethelységeket sem kímélt a zivatar. A hatalmas felhőszakadás óriási káoszt okozott Budán, ahol a hegyi utak folyókká változtak, miután a csatornák nem tudták elnyelni a hirtelen lezúdult vízmennyiséget, ami gejzírként tört fel a kanálisokból.

Beszámolók szerint a víz számos utcát teljesen elárasztott, de az épületeket sem kímélte: beáztak a bankfiókok és az üzletek is. A Széll Kálmán téren, és a budai oldal több pontján nem működtek a jelzőlámpák, így komoly forgalmi dugók alakultak ki.

KATT a képre! >>>

A vihar Pestet sem kímélte, az aluljárók lépcsői vízeséssé változtak, ahogy tódult be a rengeteg víz. A hatalmas árhullám a pesti utcákon is végighömpölygött.

Nem csoda hát, hogy műszaki hiba miatt álltak, vagy ideiglenesen módosított útvonalon közlekedtek a villamosok. Több szakaszon villamospótló autóbuszokkal lehetett csak utazni, több vonalon még azzal sem.

KATT a képre! >>>

A légi forgalomban is gondot okozott a heves esőzés: több repülőgép a levegőben maradt, mert nem tudtak leszállni. Szerencsére, a vihar után sorra szálltak le a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren hétfő délután azok a gépek, amelyek a rossz időjárás miatt egy ideig a légtérben köröztek.

A meteorológiai szolgálat szerint további intenzív zivatarok az esti órákig az ország középső harmadán (a Duna-Tisza közén és a Dunántúl keleti részén) várhatók csak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.