"Figyelmeztető levelet" küldenek

Együtt-PM: a trafikbotránnyal betelt a pohár

"A trafikbotránnyal betelt a pohár, s nemcsak az egyszerű dohányosoknál és a trafikot üzemeltetőknél, hanem minden olyan magyar állampolgárnál is, akinek fontos a becsület."

2013.05.04 18:25MTI

Karácsony Gergely független országgyűlési képviselő, az Együtt 2014 - Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség szombati, budapesti tiltakozó akcióján szólalt fel. 

Kijelentette: ez az ügy világosan mutatja, hogy amit a Fidesz kormányzat csinál, az "uralkodás az állampolgárokon". A trafikpályázatok kapcsán ellopják a közvagyont és aztán megpróbálják eltüntetni a nyomokat is azzal, hogy az információszabadságról szóló törvényből kiveszik azokat a jogokat, amik alapján meg lehetne ismerni a pályázatokat.
 
Karácsony Gergely kitért arra is, hogy amikor mindezen felháborodva Szilágyi Péter képviselőtársával "Loptok, csaltok, hazudtok" feliratú táblát vittek be a Parlamentbe az egyik fideszes képviselő azt mondta nekik, hogy "hulladékok".
 
Ő az a képviselő, akivel a később megbukott hulladékgazdálkodási törvényt nyújtatták be, ő az aki, egy állami cég igazgatói posztjáról nem mondott le, mert azt nem tartja összeférhetetlennek a képviselőséggel, és az ő fia is kapott egy trafikot Miskolcon. "Az a kormányzat, amely ilyen képviselőket küldött az Országgyűlésbe, az elvesztette az összes erkölcsi hitelét" - szögezte le a PM vezetője. Ez a kormányzat "egy rabló banda, akit el kell zavarnunk" - emelte ki a PM vezetője, hozzátéve, hogy ehhez állampolgárok kellenek, akik vállalják véleményüket. 

A Képviselő Irodaház előtt PM-es politikusok - köztük Szabó Tímea, Szilágyi Péter, Szilágyi László és Dorosz Dávid - független országgyűlési képviselők - aktivisták és állampolgárok közösen morzsoltak dohányt a kormánypárti képviselőknek címzett borítékokba, amelyhez egy "figyelmeztető levelet" is mellékeltek. 

A kormánytagoknak szóló levelet Tordai Bence, a PM elnökségi tagja olvasta fel. Ebben egyebek mellett azt kérdezik, hogy ha dohányra van szükségük miért nem szóltak, "miért kellett meghozniuk minden idők legnagyobb mutyitörvényét, a trafiktörvényt", továbbá hogy "miért kellett összetákolni egy, az információszabadságot megsemmisítő törvénymódosítást". 

Azt írták a képviselőknek, hogy még nem késő, indítványozzák ezen törvények visszavonását, vagy legalább egy válaszlevélben jelezzék, hogy elhatárolódnak ezektől a rendelkezésektől - ismertette a levelet Tordai Bence.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.