A gyermekeket segíti

11 éve nem veszi fel tiszteletdíját Rétság alpolgármestere

Tizenegy éve nem veszi fel tiszteletdíját Rétság alpolgármestere; Katona Ernő (Fidesz-KDNP) önkormányzati munkája kezdetétől, 2002-től egy gyermekeket segítő alapítványnak ajánlja fel a pénzt.

2013.05.02 19:44MTI

Katona Ernő elmondta: az általa 1997-ben alapított, rétsági székhelyű Kölyöksziget Alapítvány kapja meg rendszeresen az éves tiszteletdíjat és annak járulékait. 

Az alapítvány céljai közé tartozik a gyerekek tehetséggondozása, személyiségfejlesztése, valamint a sérült funkciók fejlesztése, a fogyatékkal élő gyerekek egészségügyi ellátása, rehabilitációja.
 
A Kölyöksziget Alapítvány többek között ruhák, csizmák vásárlásával, rendezvények költségeinek átvállalásával, utazások finanszírozásával segítette a városi Kereplő Néptánc Együttest, utaztatási támogatást adott, illetve anyagilag segítette az általános iskolások rendezvényeit, hozzájárult fogyatékkal élő gyerekek alternatív kezeléséhez és a segédeszközök költségeihez, továbbá gyermekek nevelésével és oktatásával foglalkozók oktatási költségeihez is. 

A civilben orvosként dolgozó Katona Ernő 2002-től tagja a Nógrád megyei Rétság város önkormányzatának. Az éves felajánlások a költségvetés kiemelt előirányzatait érintik, annak módosításáról döntenie kell a képviselőtestületnek. Rétság önkormányzata áprilisi ülésén hagyta jóvá az idei tiszteletdíj és költségátalány összesen 904 200 forintos átadását a civil szervezet számára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.