Berendezéseket, kiegészítőket lehet vásárolni

312 milliós pályázat helyi televíziók digitális átállására

A helyi, földfelszíni sugárzású televíziók digitális átállásához szükséges eszközeinek támogatására hirdeti meg új pályázatát 312 millió forintos keretösszeggel a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa.

2013.04.26 14:19MTI

A hatóság szóvivői irodájának pénteki tájékoztatása szerint a DIGI 2013 pályázatot a Helyi Televíziók Országos Egyesületének kérésére indította el a médiatanács. A támogatásból a helyi kereskedelmi és közösségi televíziók digitális átállást szolgáló berendezéseket és csatlakozó kiegészítő eszközöket vásárolhatnak. 

A pályázaton olyan helyi televíziók indulhatnak, amelyek legalább 30 napja nyújtanak médiaszolgáltatást, és helyi analóg földfelszíni frekvenciát használó jogosultsággal rendelkeznek. A kereskedelmi televíziók esetében további feltétel, hogy szerződésükben legalább a műsoridejük 20 százalékában közszolgálati tartalom sugárzását vállalták, vagy korábban részt vettek olyan pályázaton, amely közéleti magazin-, hír- és kulturális műsor készítését finanszírozta. 

A jelentkezők beruházásonként legfeljebb 8 millió forintot nyerhetnek. Az első fordulóra május 9-éig lehet jelentkezni, ezt követően minden hónap első csütörtökéig lehet pályázni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.