Árvíz/belvíz

Másodfokúra mérséklik a készültséget a Hármas-Körös alsó szakaszán

A szegedi vízállás pénteken este léphet ki a másodfokú készültségi szint - 750 centiméter - tartományából.

2013.04.26 10:17MTI

Másodfokúra mérséklik az árvízvédelmi készültséget pénteken a Hármas-Körös bal partján, a folyó torkolatától Kunszentmártonig terjedő szakaszon - tájékoztatott az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) pénteken.

Kozák Péter védelemvezető közölte, Csongrádnál a Tisza vízállása pénteken hajnalban csökkent a Hármas-Körös alsó szakaszára mértékadó harmadfokú szint - 800 centiméter - alá. A szegedi vízállás pénteken este léphet ki a másodfokú készültségi szint - 750 centiméter - tartományából.

Az ATI-VIZIG működési területén csaknem 253 kilométeren van másodfokú árvízvédelmi készültség.

A belvízi helyzet tovább javult, az igazgatóság területén már csak 20 szivattyútelep üzemel. A belvíz borította terület nagysága 6,7 ezer hektár, kevesebb, mint hatoda mint a hónap elején - tudatta a szakember.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.