Egy negyventagú üzleti küldöttség kísérte el

Orbán Viktor hivatalos látogatást tesz Jordániában

Hivatalos látogatásra Jordániába érkezett vasárnap este Orbán Viktor miniszterelnök.

2013.03.17 19:30MTI

Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke Ammánban az MTI-nek elmondta, hogy a miniszterelnök vezette delegáció tagja mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter, Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára, Budai Gyula, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, továbbá több magyar üzletember.
   
Orbán Viktor hétfőn találkozik II. Abdalláh jordán királlyal, Abdalláh Enszúr kormányfővel, valamint a jordániai felsőház és alsóház elnökével.
   
Szijjártó Péter az MTI-t arról tájékoztatta, hogy Orbán Viktort egy negyventagú üzleti küldöttség kísérte el a jordániai fővárosba. Az üzletemberek konkrét gazdasági-üzleti lehetőségekről, befektetésekről fognak tárgyalni jordániai partnereikkel, elsősorban az egészségügyi- és a környezetvédelmi ipar, a gépgyártás, valamint a pénzügyi szolgáltatások területén.
   
Az államtitkár hozzátette, jó esélyt lát arra, hogy a mostani tárgyalásoknak köszönhetően Magyarország és Jordánia jelenlegi 30 millió dolláros kereskedelmi forgalmát sikerül jelentősen növelni.
   
Szijjártó Péter elmondta, a miniszterelnöki látogatás során több együttműködési megállapodást ír alá a két ország: így például a gazdasági vegyes bizottság létrehozásáról, oktatási és képzési együttműködésről - például a nukleáris energia területén - és egy egyetemi ösztöndíjprogramról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.