A térségben három napja nincs áramellátás

Újabb honvédségi járműveket vetnek be Szabolcs megyében

Újabb lánctalpas honvédségi járműveket vetnek be Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében vasárnap délután.

2013.03.17 16:40MTI

 A közlemény tájékoztat arról, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ibrány település külterületén a honvédség lánctalpasainak segítségével vasárnap reggel kezdték meg a magasfeszültségű távvezetékoszlopok helyreállítását. A térségben három napja nincs áramellátás, több hektárnyi lápos, mocsaras területen dőltek ki, vagy kerültek víz alá az oszlopok.
   
A Magyar Honvédség (MH) 5. Bocskai István Lövészdandár hajdúhadházi Vay Ádám Kiképzőbázisáról várhatóan délután öt órakor újabb két PTSZ-M típusú kétéltű lánctalpas járművet indítanak útnak, hogy segítsék a szolgáltatás helyreállítását.
   
A HM korábban azt közölte: a Magyar Honvédség katonái továbbra is folyamatosan részt vesznek a rendkívüli időjárási körülmények miatt kialakult helyzet felszámolásában. A néhol másfél méteres mélységet is meghaladó vizes, mocsaras terület gyalogosan vagy egyéb járművel megközelíthetetlen, így biztonsággal csak a PTSZ platójáról tudnak dolgozni a szakemberek.
   
A Bocskai-dandár katonái már harmadik napja segítenek több település áram- és vízellátásában. Két aggregátorral járják az áramszolgáltatás nélkül maradt területeket. Az egyik berendezést vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Cigándtól 2 kilométerre található Szenna-tanyán vetették be. A másik aggregátorral a bocskais katonák és az ÉMÁSZ Nyrt. szakemberei Tiszakarád utcáit járják azért, hogy az ott található transzformátorállomásokon keresztül árammal lássák el a lakosokat - tették hozzá.
   
Benkő Tibor vezérezredes, honvéd vezérkari főnök vasárnap levélben köszönte meg a helytállást azoknak a katonáknak, akik a katasztrófahelyzetben a mentési feladatok irányításában, szervezésében, koordinálásában és végrehajtásában részt vettek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.