Előzetes

Martonyi mentené, ami még menthető

A külügyminiszter kétnapos hivatalos látogatásra indult Bukarestbe.

2013.03.04 07:17MTI

Martonyi János külügyminiszter hétfőn kétnapos hivatalos látogatásra Bukarestbe utazik, ahol Titus Corlatean román külügyminiszterrel folytat megbeszélést, találkozik a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőivel, majd - várhatóan Daniel Barbu román kulturális miniszterrel közösen - a Balassi Intézet Bukaresti Kulturális Központjában megnyitja a Bánffy Miklós emlékkiállítást.

Kedden a kétkamarás román parlament mindkét házelnöke és Victor Ponta román miniszterelnök is fogadja a magyar külügyminisztert.

Martonyi János az M1 egyik műsorában korábban kifejtette: látogatásának célja, hogy az utóbbi időben tapasztalt "kisebb-nagyobb viták" ellenére lehetőleg megpróbálják megőrizni a román-magyar stratégiai partnerség értékes elemeit.

Titus Corlatean pénteken úgy nyilatkozott: reméli, hogy a magyar-román kapcsolatok vitás kérdéseit sikerült diplomáciai kereteket közé terelni, mert a sajtón keresztül való üzengetés és a tüntetések nem oldanak meg semmit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.