Évértékelő

KDNP: a kormányfő egy erős, stabil ország képét vázolta fel

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint évértékelő beszédében Orbán Viktor történelmi távlatokba illesztve egy erős, stabil, reményteli ország képét vázolta fel.

2013.02.22 16:46MTI

A kisebbik kormánypárt sajtóirodája az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: egyetértenek a miniszterelnökkel, miszerint ma Magyarország jobban teljesít, mint korábban, legyen szó akár az államadósság csökkentéséről, az emberek terheinek mérsékléséről vagy a nyugdíjak értékének megőrzéséről.

Ennek ellenére még sok munka áll az ország előtt - rögzítették. Kiemelték, hogy a KDNP-nek kifejezetten fontos demográfia helyzet javulásáról is elismerően szólt Orbán Viktor, amelynek kapcsán leszögezhető: a családtámogatás rendszerének kiteljesítésében biztosan számíthat pártszövetségesére. Teljes mértékben kiállnak a munkahelyvédelmi akcióterv folytatása mellett, hogy valóban mindenki részesülhessen Magyarország sikereiből - jelezték.
 
Orbán Viktor miniszterelnök pénteki évértékelő beszédében azt mondta: Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország. Magyarország jobban teljesít az emberek mindennapi terheinek csökkentésében, az érdekérvényesítésben, a családok támogatásában, a nyugdíjak területén, a munka megbecsülésében, a rendőrség bővítésében, a felesleges kiadások lefaragásában, az egészségügyben és a felzárkóztatásban is - sorolta a kormányfő. 

Értékelése szerint az eredmények azt mutatják, hogy a magyarok 2012-ben nem dolgoztak hiába, jó döntés volt a magunk kezébe venni a sorsunkat. Kitért arra, az idén is három százalék alatt lesz a költségvetési hiány, és utalva az éppen pénteken közzétett uniós prognózisra - azt mondta hallgatóságának: az Európai Unió éppen aktuális előrejelzései ne zavarják meg önöket, a hiányt még egyszer sem sikerült eltalálniuk. Orbán Viktor szerint sikernek kell nyilvánítani, hogy Magyarország 2012-ben is csökkentette adósságát, és ellenőrzés alatt tartotta pénzügyeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.