Országgyűlés

KDNP: a birkózás maradjon olimpiai sportág!

A KDNP-s Földi László kezdeményezi, hogy az Országgyűlés sportbizottsága következő ülésén vegye napirendre azt a kérdést: miként tudná Magyarország a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tavaszi javaslattétele előtt legegységesebben kifejezésre juttatni azt az álláspontját, hogy a birkózást mint sportágat 2020 után is az olimpia programjában szeretné látni.

2013.02.19 08:47MTI

A kormánypárti képviselő ezt a parlament keddi ülésén elmondott napirend előtti felszólalásában jelentette be. Szerinte a NOB múlt kedden elhamarkodott döntést hozott, amikor állásfoglalásában a birkózás elhagyását javasolta a nyári olimpia programjából.
 
Úgy fogalmazott: "fel kell emelnünk a szavunkat nekünk, magyaroknak is, és akaratunknak jól hallhatónak kell lennie a nemzetközi kánonban, amely a birkózás visszaszavazását követeli".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.