2010 óta folyamatosan

A Fidesz szerint csökken az államadósság

Burány Sándor állításával szemben a szocialisták alatt elszabaduló államadósság 2010 óta folyamatosan csökken, ami egyedülálló az Európai Unión belül is.

2013.02.13 18:31MTI

Ezt Puskás Imre, a Fidesz országgyűlési képviselője közölte az MTI-vel.

Az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottságának alelnöke arra reagált, hogy a szocialista Burány Sándor szerdán sajtótájékoztatón közölte: a kormány elbukta az államadósság elleni harcot, az ugyanis egy év alatt 468 milliárd forinttal nőtt.

Puskás Imre közleményében hangsúlyozza, hogy az államadósság mértékét mindig egy befejezett költségvetési év végén szokás összevetni az előző év adataival, ahogy a focimeccseknél is a végén hirdetnek eredményt.

"A szocialisták helyében az államadóssággal való vádaskodást törölnénk a szótárunkból, tekintettel arra, hogy ők azok, akik ilyen helyzetbe hozták az országot: a Gyurcsány-Bajnai-kormányok vezetésével hazánk államadóssága csaknem megduplázódott, veszélybe sodorták az országot, a magyar embereket, a településeket" - hangsúlyozta.

Mint írta, a szocialista kormányok idején legyengült Magyarország, ellenben az elmúlt két évben megerősödött. Az államadósság csökken, a GDP-hez viszonyítva a szocialista kormányok által felhalmozott 81 százalék helyett a 77 százalékot sem éri el.

"Nincs szükségünk az IMF gyámkodására és a megszorításokat ösztönző tanácsaira. Bebizonyosodott, hogy a pénzpiacok bíznak Magyarországban, bíznak a magyar kormányban, biztos befektetésnek tekintik a magyar államkötvényeket" - közölte Puskás Imre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.