A drogkoordinációs ügyek is

A Sportért Felelős Államtitkársághoz kerülnek az ifjúsági ügyek

A Sportért Felelős Államtitkársághoz kerülnek az ifjúsági, köztük a drogkoordinációs ügyek.

2013.01.31 19:01MTI

Kiss Norbert, az Emmi helyettes államtitkára a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia Alapítványnál tett látogatást, amely során a drogambulancia tapasztalatairól és tűcsere-programjáról tájékozódott. Kiss Norbertet Rácz József, a Kék Pont Drogkonzultációs Központ és Drogambulancia vezetője tájékoztatta alapítványa működéséről, az adott szakterületen meglévő eddigi tapasztalataikról. 

Egyeztetésükön kitértek például arra, hogy a szerhasználat változása, a designer drogok elterjedése miatt nőtt a tűhasználat gyakorisága, ezért fontos az ellátó szervezetrendszerek közötti együttműködések erősítése. A helyettes államtitkár kitért arra, hogy a fecskendők iránti megnövekedett igény folyamatos biztosítása, illetve a fertőzésveszély csökkentése érdekében az első hónapok tapasztalatait is figyelembe véve a tárca megvizsgálja további források bevonásának szükségességét.
 
Kiss Norbert kiemelte továbbá: haladéktalanul tárcán belüli egyeztetést kezdeményez, hogy a megbeszélésen elhangzott, illetve a korábban az Emmihez eljuttatott szakmai javaslatok alapján javuljon a tűcsere-programok hatékonysága. A Sportért Felelős Államtitkárság ezekben a napokban veszi át az Ifjúságügyi Főosztályt és ezen belül a drogkoordináció szakmai irányítását - olvasható az Emmi közleményében. 

A 2010 májusában alakult kormányzati struktúrában a korábban Nemzeti Erőforrás Minisztériumon, majd Emmin belül mostanáig a Soltész Miklós államtitkár irányítása alatt álló Szociális, Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkársághoz tartoztak az ifjúságügyek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.