Válságálló munkahelyek teremtése

Schiffer: a héten bemutatja az LMP a kisvállalkozókat segítő csomagját

Az LMP ezen a héten mutatja be azt a javaslatcsomagját, amely a kis- és középvállalkozások számára kínál segítséget úgy, hogy azok válságálló munkahelyeket tudjanak teremteni.

2013.01.14 19:57MTI

Schiffer András egy lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón elmondta azt is, hogy két témában országjáró körutat terveznek. Egyrészt arról szeretnének beszélni, hogy a helyi gazdaság fejlesztése révén hogyan lehetne több munkahelyet teremteni a falvakban, másrészt arról: "Orbán Viktor 2014-es távozása után hogyan lesz kevesebb korrupció és több munkahely ebben az országban".
   
A frakcióvezető a zalai, somogyi, baranyai és Tolna megyei választókerületi felelősöknek, a leendő kampányfőnököknek tartott egyeztetésen vett részt Nagykanizsán, valamint bejelentette azt is, hogy megalakult a párt nagykanizsai csoportja. Jelezte továbbá: néhány héten belül minden választókerületben megnevezik a választási felkészülés felelőseit, és szándékaik szerint mind a 106 körzetben állítanak majd egyéni jelöltet.
   
Az LMP frakcióvezetője sajtótájékoztatóján arról is beszélt, már tavaly decemberben javasolták, hogy a bankadóból kapjanak kedvezményt azok a pénzintézetek, amelyek a kis- és középvállalkozások számára hitellehetőségeket kínálnak. A hitelpiac ugyanis "befagyott, nem tudnak új tőkéhez jutni, beruházni, munkahelyet teremteni" - tette hozzá.
   
Közölte, pártja világossá akarja tenni: szakítani fog azzal a gazdaságpolitikával, "amelyik a külföldi tőke, az olcsó, de képzetlen hazai munkaerő házassága révén összeszerelő-országot varázsolt Magyarországból", és úgy gondolta, kizárólag a tőkevonzó képesség az, amin az ország sikere múlik.
   
"Mi zöldfordulatot akarunk, és azt akarjuk bebizonyítani, hogy az emberek képzése, illetve a belföldi tőkeképző képesség, a hazai kis- és középvállalkozók erősítése révén tud az ország felfelé kapaszkodni" - fogalmazott Schiffer András.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.