Egyre többfelé várható havazás

Több mint 10 centiméternyi hó hullhat a Dunántúl délnyugati részén

Egyre többfelé várható havazás vasárnap, a Dunántúl délnyugati részén (főként Zala megyében és környezetében) estig akár több mint 10 centiméternyi hó is hullhat.

2013.01.13 12:34MTI

Országos figyelmeztető előrejelzésük szerint az enyhülés hatására vasárnap estétől hétfő hajnalig a déli megyékben, majd napközben a nyugati és az északi országrész kivételével átmenetileg több helyen is számítani lehet gyengébb ónos esőre is.
   
Ezen felül az élénk, helyenként erős keleti, délkeleti szél hétfő hajnaltól főként a közép-dunántúli régióban hóátfúvásokat is okozhat.
   
Hétfőn a Nyugat-Dunántúlon és az Északi-középhegységben folytatódik a havazás. Ezeken a helyeken hétfő késő estig a hóréteg vastagsága várhatóan meghaladja a 20 centimétert, de az Alpokalján és a Kisalföld nyugati részén elérheti a 30-40 centimétert is – írta a meteorológiai szolgálat előrejelzésében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.