Szocialista előterjesztés

Bizottsági támogatást kapott a fagyhalál elleni alap napirendre vétele

Támogatta a fagyhalál elleni alap létrehozásáról szóló szocialista előterjesztés parlamenti napirendre vételét az Országgyűlés ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága hétfői ülésén.

2012.11.12 16:16MTI

Mesterházy Attila pártelnök és két képviselőtársa Lukács Zoltán és Szekeres Imre javaslatát 12 igen szavazattal, 11 tartózkodással, ellenszavazat nélkül támogatta a testület. A javaslatot jobbikos, független és kormánypárti képviselők is támogatták. 

Lukács Zoltán november 5-én beszélt az alap létrehozásáról az Országgyűlésben. Kezdeményezésüket akkor azzal indokolta, hogy tudomása szerint az elmúlt két évben több mint ezer ember halt meg kihűlés miatt, legtöbbjük saját otthonában. A képviselő szerint a fagyhalál elleni alap létrehozását átcsoportosítással finanszírozhatna az állam.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.