Az Európai Bíróság ítélete

Jobbik: több szempontból is aggályos a Sólyom-ügyben hozott döntés

A Jobbik szerint több szempontból is aggályos az Európai Bíróság Sólyom-ügyben hozott döntése, az Európai Unió saját elveit, értékeit sem tiszteli.

2012.10.17 09:22MTI

Gyöngyösi Mártonnak, a Jobbik parlamenti frakcióvezető-helyettesének az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a közösség az emberek szabad mozgására vonatkozó alapvető emberi jogot sem képes a kettős mérce alkalmazása nélkül érvényre juttatni. Közölte továbbá, hogy külpolitikai kudarcnak tekintik a döntést, ugyanakkor szerinte nem meglepő az ügy negatív kimenetele, mivel hiányzik a magyar diplomácia érdekérvényesítési képessége.

Az Európai Bíróság kedden úgy foglalt állást, hogy Szlovákia nem sértette meg az uniós jogot, amikor 2009. augusztus 21-én megakadályozta Sólyom László magyar köztársasági elnök szlovákiai látogatását.

Sólyom László egy szlovákiai székhelyű társadalmi szervezet meghívására a szlovákiai Révkomáromba szándékozott utazni abból a célból, hogy részt vegyen Szent István szobrának avatási ünnepségén. A szlovák külügyminisztérium szóbeli jegyzékben tiltotta meg Magyarország köztársasági elnökének, hogy szlovák területre lépjen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.