Szociális érzéketlenség?

A Jobbik nem támogatja a kormány adómódosítási elképzeléseit

Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese kijelentette: a Jobbik nem támogatja a kormány újabb adómódosítási ötleteit, köztük különösen az egészségügyi területen tervezett megszorításokra.

2012.05.04 11:28MTI

A kormány honlapján szerdán jelent meg az egyes adózási törvények módosításáról címet viselő törvénytervezet, amely többek között azt tartalmazza, hogy akinek nincs egészségbiztosítása, az az év elejétől visszamenőleg köteles lesz egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni. Ennek összege jelenleg havi 6 390 forint.    

Volner János szerint ez a kormány szociális érzéketlenségét mutatja, hiszen az évi 76 ezer forintos teherrel azokat sújtja, akik annyira szegények, hogy egészségbiztosításuk sincs.    

A jobbikos politikus emlékeztetett arra, hogy nem ez az egyetlen egészségügyi területen tervezett megszorítás, hiszen 2013-ra a gyógyszerkasszából 120 milliárd forintot von el az állam, ami a gyógyszerár-támogatás csökkenésével és a gyógyszerek drágulásával a Jobbik becslése szerint egy négy fős család számára éves szinten újabb 50 ezer forint megszorítást jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.