Réthy Csilla lett

Újszülött kislányt hagytak az inkubátorban Békéscsabán

Egy egészséges újszülöttet hagytak szombat délelőtt a békéscsabai Réthy Pál Kórház bejáratánál elhelyezett inkubátorban.

2012.04.21 15:20MTI

A kislány a Réthy Csilla nevet kapta - közölte Baji Sándor, az intézmény gyermekosztályának vezető főorvosa az MTI-vel.

Baji Sándor elmondta: a kórház bejáratánál elhelyezett inkubátor 11 óra 10 perckor jelzett a gyermekosztályra. Mint hozzátette, a főnővérrel együtt azonnal a helyszínre mentek, s az inkubátorban egy felöltöztetett, vastag plédbe beburkolt gyermeket találtak; az elvágott köldökzsinór gézzel volt becsavarva, a kislány néhány órája született.

Az újszülött egészséges, 2540 gramm súlyú és 47 centiméter hosszú - mondta a főorvos, hozzátéve: a jól ellátott kislánynak szép a bőrszíne és erős a hangja, az újszülött az osztályon védőoltást és antibiotikumot kapott.

A gyermek a Réthy vezetéknevet a békéscsabai kórház nevéről kapta, a keresztnevét pedig a naptár szerint a legközelebbi női név alapján; vasárnap a Csillák ünneplik névnapjukat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.